Statistikaamet: täidame riiklikku tellimust (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Statistikaameti peadirektor Andres Oopkaup.
Pildil Statistikaameti peadirektor Andres Oopkaup. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Statistikaameti sõnul on nad efektiivsed ning ei avalda ühtki näitajat, millest riigil kasu poleks.

«Statistikaamet ei kogu andmeid iseenda jaoks, vaid täidab ministeeriumide ja Euroopa tarbija tellimust. Statistikaamet räägib igal aastal ministeeriumidega läbi, millised statistikatööd on vajalikud ja kas ministeeriumid kasutavad tööde väljundnäitajad täiel määral, rahandusministeerium viib ministeeriumidega kokkulepitud statistikatööde loetelu valitsusse ja vabariigi valitsus kinnitab statistikatööde loetelu,» ütles ameti peadirektor Andres Oopkaup.

Oopkaup lisas, et amet korraldas eelmisel aastal ministeeriumides ja erialaliitudes uuringu, et teada saada, kas statistikaamet teeb selliseid statistikatöid või avaldab näitajaid, mida ministeeriumid ei kasuta ja mida saaks ära jätta ning sellega vabastada ettevõtjad halduskoormusest ning samal ajal vabastada ameti töötajate töötunde teiste tööde tegemiseks. «Vastustest selgus, et meie toodangus ei ole näitajaid, mida ministeeriumid ei kasutaks,» sõnas peadirektor.

«Statistikaamet tegeleb pidevalt oma tootmisprotsessi optimeerimisega, kuid valdavalt on kõik suhteliselt kergesti rakendatavad ettepanekud juba kasutusele võetud ja rakendatud,» lisas ta.

Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov kirjutas eile statistikanõukogule, et kõik riikliku statistikaameti viimased statistikatööd ei ole otstarbekad, mistõttu tuleks ametil oma tööd tõhustada. Seetõttu tellib rahandusministeerium 2016. aastal analüüsi, mille eesmärk on mõõta kõikide ameti statistikatööde näitajate kasutatavust ja asjakohasust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles