Deutsche Banki kasum kukkus 98 protsenti

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Suurpanga kasumilanguse taga on nõrgad tulemused väärtpaberitega kauplemisel ning investeerimispanganduses.

Globaalse haardega Deutsche Bank teatas kolmapäeval, et nende teise kvartali kasum langes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 98 protsenti. See tähendab, et teises kvartalis teenis pank kasumit vaid 20 miljonit eurot, samas kui aasta varem oli sama näitaja 818 miljonit eurot. Käive langes samas viiendiku võrra 7,4 miljardi euro peale, kirjutab Wall Street Journal.

20 miljoni euro suuruse kasumiga jäi panga tulemus analüütikute ennustatu vahepeale, sest enne kasuminumbrite avalikustamist prognoositi Deutsche Bankile ühe miljardi euro suurust kahjumit, aga samas ka enam kui 500 miljoni suurust kasumit. Tulemuste avalikustamise järel kaotas panga aktsia neli protsenti oma väärtusest.

Firma sõnul on kehvade näitajate taga halvad tulemused väärtpaberitega kauplemisel ja investeerimispanganduses ning samuti restruktureerimisest tulenev mõju. Panga tegevjuhi John Cryani sõnul on pank valmis veelgi rohkem kulusid kärpima ning kehvad tulemused mõjutavad kindlasti ka panga kliente. «Me ei arva, et pangad lihtsalt istuvad ja võtavad kõik kulud enda kanda,» ütles Cryan. Ta hoiatas, et tõenäoliselt tõstab Deutsche Bank oma teenustasusid.

Kokku on Deutsche Banki aktsiad sel aastal langenud 45 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles