Tallinna Sadama D-terminali laiendamine algab järgmise aasta sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-terminal
D-terminal Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Sadama D-terminali laiendamise ehitustööd, mis pidid esialgu algama mullu sügisel ja valmima tänavu mais, lükkuvad ilmselt järgmise aasta sügisesse.

«Projekteerimine jätkub sellises tempos, et oleme eurotoetuse graafikus – ehitustegevusega võiks alata sügisel 2017,» ütles Tallinna Sadama kinnisvaraarenduse ärisuuna juht Ahto Ader BNS-ile. Tema hinnangul läheb laiendus maksma umbkaudu 10 miljonit eurot.

«D-terminali uuendamine ja laiendus peab arvestama sadama sisese uue liikluslahendusega, mis omakorda sõltub Reidi teest. Tänaseks on Reidi tee lahendus sadamale olulistes lõikudes lahenduse leidnud ning käib töö sadama liiklusega, seehulgas terminali lähistele rajatava parkimismajaga,» lisas Ader.

Tallinna Sadam kavandab investeeringuid, mille eesmärk on parandada laevade vastuvõtutingimusi ja reisijate ohutumat liikumist ning lihtsustada sõidukite liikumist laevale.

Euroopa Liidu (EL) liikmesriigid kiitsid mullu 10. juulil heaks Euroopa Komisjoni (EK) transpordiinfrastruktuuri toetuste paketi, mille raames saavad AS Tallinna Sadam, Helsingi sadam ja AS Tallink Grupp infrastruktuuri arendusprojektidele kokku toetust 29,3 miljonit eurot; kavandatavate investeeringute kogumaksumus on 97,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles