Osula: SuperBusi sõsarale Soome turul vastast ei leidu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31. juulil lõpetab SuperBus Eestis tegevuse.
31. juulil lõpetab SuperBus Eestis tegevuse. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sir Brian Souterile kuuluv OnniBus, mis on Eestis tegutsemise lõpetava SuperBusi sõsarfirma, on raputanud tugevalt Soome ühistransporti, ütles Mootor Grupi juhatuse esimees Hugo Osula. 

«Kahjuks ei paista Soomes praegu ühtki teist bussiettevõtet, kes oleks suuteline konkureerima samal tasemel, sama energia ja nutikusega Sir Brian Souteriga,» kommenteeris Osula Souteri tegutsemist oma grupi ajakirjale Mootor. «Tänu aastate jooksul kogutud rasvale suudetakse edasi tiksuda, aga sellist energiat, millega tugevat konkurenti rünnata, ei ole.»

Möödunud aastal sisenes Sir Brian Souter Soome turule, mis sõjajärgsest ajast alates oli kinnine – liinid fikseeritud, liiniload jagati ettevõtete grupi siseselt ning uutel tulijatel polnud võimalustki. Souter on nüüdseks muutunud Soome ühistranspordi teerajajaks ja ettevõte genereeris Soomes täiesti uue turu ning tekitas uue nõudluse.

Osula lisas, et Eestis aitas neil uuele konkurendile vastu seista see, et Eesti bussiliikluses on juba aastakümneid väga terav konkurents. «Veel ühe konkurendi lisandumine turule lihtsalt rikastas seda turgu, aga ei tekitanud erilisi ümberpaiknemisi juba välja kujunenud bussiteenuste lõikes.»

OnniBus on Eestis tegutsenud SuperBusi emafirma. Eesti turule jõudis SuperBus umbes aasta tagasi ning möödunud reedel teatas tegevuse lõpetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles