IMF ennustab euroalale 1,5-protsendilist kasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India majandus kasvab IMF´i hinnangul sellel aastal 8,4 protsenti.
India majandus kasvab IMF´i hinnangul sellel aastal 8,4 protsenti. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline valuutafond (IMF) suurendas selleks aastaks maailma majanduse kasvuootusi, prognoosi kohaselt jääb euroala kosumine aga tunduvalt tagasihoidlikumaks arenevate riikide kasvust.

IMF suurendas maalima majanduse kasvuootusi selleks aastaks 4,2 protsendilt 4,4 protsendini, kusjuures arenevad riigid kasvavad arenenud maadest tunduvalt kiiremini. Arenevad majandused peaksid sellel aastal kasvama 6,5 protsenti, kõige kiiremini kasvavad Hiina, 9,6  ja India 8,4 protsenti. Arenenud maade kasv on prognoosi kohaselt sellel aastal vaid  2,5 protsenti.

Euroopa tulevik on valuutafondi hinnangul tumedavõitu ning kindluse mõttes tuleks päästefondi suurendada, kuna Euroopa võlaprobleemid on üheks peamiseks ohuks maailma rahanduse stabiilsuse taastumisel.

Euroalale ennustab IMF sellel aastal 1,5 ja järgmisel aastal 1,7-protsendilist kasvu. Kõige nukramad kasvuväljavaated on Hispaanial, kus kasv tõotab tulla 0,6 protsenti ja Itaalial, kus majandus kasvab protsendi jagu.

Aeglane kasv arenenud riikides tähendab, et töötus püsib kõrge ning seega on väga keeruline ellu viia valitsuste kokkuhoiupoliitikat. Seda tuleb aga ometi eelarvepuudujääkidega toimetulekuks teha.

Olukorra muudab keeruliseks ka see, et kaupade hinnad kerkivad kasvava nõudluse tõttu järgmisel aastal umbes 11 protsenti. Ilmastikukahjustused olid mullu arvatust suuremad ning toiduainete hinnad võivad langema hakata alles peale 2011. aasta saagi korjamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles