Tallinna kooliarendajate «kärgpere»

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 32. keskkooli remontis Tallinna linna soovil Urmas Sõõrumaa firma Vivatex Holding.
Tallinna 32. keskkooli remontis Tallinna linna soovil Urmas Sõõrumaa firma Vivatex Holding. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnaga koolide hoolduslepingud sõlminud neljast ettevõttest kolm moodustavad just kui nüüdisaegse kärgpere, kus erinevad liikmed on küll formaalselt lahus, aga sellest hoolimata on nende tegevus tihedalt seotud.

Tallinna linn on koolide ja lasteaedade hoolduslepingud sõlminud nelja ettevõttega, milleks on osaühingud Vivatex Holding, BCA Center, Kooliarendus ja K&L Arendus. Eelmisel aastal said need ettevõtted kontsessioonilepingute alusel Tallinna linnalt kokku 11,54 miljonit eurot. Nelja ettevõtte puhaskasum oli kokku seitse miljonit eurot ning omanikele maksti dividende kokku 4,35 miljonit eurot.

Kui vaadata ettevõtete omanikeringi ja juhte, siis joonistub välja, et Urmas Sõõrumaale kuuluv osaühing Vivatex on pigem omaette, aga ülejäänud seltskond on vähemal või suuremal määral omavahel läbi põimunud. Need kolm ettevõtet on OÜ Kooliarendus, K&L Arendus OÜ ja BCA Center, mille omanikeringi kuuluvad isa ja poeg Tiit ja Toomas Kõuhkna ning varem Eestis tegutsenud ehitusettevõtte Skanska juhid eesotsas Jaanus Otsa ja Olaf Hermaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles