Ettevõtja: valitsusel on salaplaan kõik autod maksustada (1)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla.
Parkla. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on hakanud tekkima tunne, et seoses firmaautode maksustamisega on rahandusministeeriumi tegelik plaan n-ö salaja sisse viia automaks, alustades ettevõtele kuuluvatest sõiduautodest ja siis hiljem laiendada seda juba kõigile, kirjutab i45 OÜ juhatuse liige Peeter Parelo.

Ta kirjutab Äripäeva arvamusloos, et kuigi tööautot peetakse üldjuhul hüveks, kui see tegelikult suuremale osale on töövahend, mida aeg-ajalt kasutatakse ka hüvena.

«Ainult ettevõtluse tarbeks kasutatavaid autosid planeeritakse kuidagi erimärgistama hakata, aga seal on vist mööda vaadatud sellest, et sotsiaalmaksu, tulumaksu ja käibemaksu maksustamisperiood on kalendrikuu ning tagantjärele. Kuidas siis autot märgistada, kui seda kasutatakse ühes kuus ainult firmasõitudeks ja teises kuus ka erasõitudeks? Millal pannakse märgistus autole peale ja mida see siis annab?» küsib ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles