Ecomet Invest avab viimaks Venemaal akude ümbertöötlustehase

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoaku. Foto on illustreeriv.
Autoaku. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ecomet Invest AS avab augusti alguses ametlikult Venemaal Slantsõs valminud akude ümbertöötlustehase, mille maksumus on 32 miljonit eurot ja mis annab tööd 82 inimesele.

«Tehas on meil tegelikult osalise ja madala koormusega käivitunud juba eelmise aasta algusest, kuid nüüdseks on tehas lõplikult valmis ja teeme peagi lindilõikamise,» ütles Ecomet Investi juhatuse esimees Aare Männa BNSile.

Männa sõnul on tegemist ainulaadse tehasega, kuna taolist ohtliku jäätmete tehase rajamist ja sellele eelnenud bürokraatliku kadalipu läbimist ei ole tõenäoliselt ükski teine Eesti firma teinud.

«Venemaal on sellise tehase rajamiseks hoopis omad erilised seadusesätted ja see vajab kooskõlastamist riikliku järelevalvega,» rääkis Männa, lisades, et tehase ehitamisel pidi järgima aatomijärelevalve nõudeid. Kokku ehitati tehast kaheksa aastat.

Slantsõs asuvas tehases saab tööd 82 inimest. Männa tõi välja, et praegu töötab tehas umbes 50-protsendilise võimsusega. «Tehase potentsiaali kasutamine sõltub toormehangetest ja plii maailmaturu hinnast,» lisas ta.

Ecomet Investi 2015. aasta majandusaasta aruandest selgub, et ettevõte teenis juba teist aastat ligi 10 miljonit eurot kahjumit. Samas kasvatas ettevõte plii müügist saadud müügitulu 4,7 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles