Tallinna lennujaam on valmis varasemaks eesistumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuigi praeguse kava kohaselt kestavad Tallinna lennujaamas tuleva aasta teises pooles suuremahulised renoveerimistööd, on ettevõte valmis vajadusel tagama lennujaama läbilaskevõime, kui Eesti Euroopa Liidu eesistumine peaks poole aasta võrra ettepoole nihkuma.

«Oleme valmis koostöös ehitusfirmadega tagama nii reisijate kui ka eesistumise külaliste teenindamise, kui eesistumine ettepoole nihkub,» ütles Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Priit Koff BNS-ile.

«Lennujaam kaalub erinevaid lahendusi, kuidas tagada reisijate parim teenindamine ka järgmisel aastal, kuid tegelikud lahendused selguvad siis, kui riigikantselei poolt täpsustub planeeritud ürituste hulk,» lisas ta.

Tallinna Lennujaamas algasid mais suuremahulised lennuliiklusala laiendus- ning rekonstrueerimistööd. Töödega kaasnevad piirangud eelkõige öisele lennutegevusele, mille käigus on 2016. ja 2017. aastate kevad-suvi-sügis perioodidel lennuväli lennuliiklusele ajavahemikul kell 00:30 kuni 06:00 teatud öödel suletud.

Vähenenud läbilaskevõime liialt suurt mõju eesistumisele samas ei tohiks osutada. Tallinna Lennujaama läbis näiteks käesoleva aasta esimese kuue kuuga pisut üle 1 miljoni reisija. Riigikantselei hinnangul on seoses Eesti eesistumisega oodata siia umbes 20 000-30 000 väliskülalist.

Kolmapäeval kirjutasid erinevad meediaväljaanded, et Eesti võtab tõenäoliselt üle Suurbritannia eesistumise Euroopa Liidus 2017. aasta teisel poolel. Lõplikku otsust on oodata lähipäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles