EKP: euroala finantsturud on Briti referendumiga hästi toime tulnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghi sõnul on euroala finantsturud Ühendkuningriigi referendumi järel ebakindlusega seni hästi tulnud ja kinnitas, et EKP jälgib situatsiooni lähedalt ning on valmis kasutusele võtma vajalikke meetmeid.

«Pärast Ühendkuningriigi referendumit on euroala finantsturud saanud hakkama ebakindluse ja volatiilsuse järsu tõusuga ning nende vastupidavus on olnud julgustav,» rääkis Draghi neljapäeval pressikonverentsil Frankfurtil.

Ta märkis, et ebakindlust on aidanud vähendada ka maailma keskpangade kinnitused, et pankadele ollakse vajaduse korral valmis pakkuma täiendavat likviidsust. «EKP nõukogu jälgib majanduslikku ja rahanduslikku olukorda lähedalt,» ütles Draghi.

Praegust majanduskeskkonda kirjeldades rääkis EKP president, et Ühendkuningriigi võimalik lahkumine Euroopa Liidust ning muud geopoliitilised riskid on potentsiaalne oht euroala majanduse taastumisele. Samas rõhutas ta, et teise kvartali EKP uuringust selgub, et euroalas on nii paranenud ettevõtete ja kodumajapidamiste laenude tingimused kui ka nõudlus nende järele.

Kui neljapäevasel istungil jättis EKP peamised intressimäärad muutmata ning olulisi uusi rahapoliitilisi meetmeid kasutusele ei võtnud, siis pressikonverentsil viitas Draghi, et EKP võib uusi samme astuda septembris.

«Järgmistel kuudel saame uue informatsiooni, sealhulgas enda uute majandusprognooside toel paremini makromajanduslikku olukorda hinnata,» rääkis Draghi ja kinnitas taakord, et enda inflatsioonieesmärgi täitmiseks on EKP valmis kasutama kõiki võimalikke meetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles