Maailma kasutatavamaid veebilehitsejaid asub alates augustist blokeerima Flashi

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firefox
Firefox Foto: JOSEP LAGO/AFP

Maailma üks kasutatavamaid veebilehitsejaid Mozilla Firefox asub alates augustist blokeerima paljude reklaamibännerite ja videomaterjali kuvamise aluseks olevaid Adobe Flashi pluginaid.

Kogu maailmas on Flashi asemel võimu võtmas töövahend nimega HTML5 ning Mozilla otsus on lihtsalt üks järjekordne samm Flashi hääbumise teel. Esialgu keelatakse Firefoxis teatud hulk Flashi pluginaid, mis ei tohiks kasutajakogemust eriti mõjutada. Alates järgmise aasta algusest on Flash välja lülitatud põhiseadena.

Kasutajad saavad Mozilla teatel siiski Flashi edasi kasutada, kuid selleks tuleb meil seadetes eraldi luba määrata. Ühtlasi tunnistas ettevõte, et Flash pakub kasutajatele küll häid video- ja interaktiivsuse kogemusi, kuid mõjutab sageli negatiivses suunas lehitsejate stabiilsust, jõudlust ja turvalisust. Brauseri kokkujooksmiste arvu peaks muudatus vähendama isegi 10 protsendi võrra.

Mozilla soovitab kõigil veebihalduritel oma saidi kiiremas korras üle vaadata ja asendada neis olevad Flashi ja Silverlighti (Microsofti toodang) puginad asendada HTML-iga.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles