Kruuda loodab Põlva tööstuse sügiseks maha müüa (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere piimatööstuse juht Oliver Kruuda oma valdustes.
Tere piimatööstuse juht Oliver Kruuda oma valdustes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kruuda loodab juba järgmise kahe-kolme kuu jooksul oma Põlva tehase müüdud saada ja sellega Tere piimatööstuse ligi 50-miljonini küündivad võlad ära klaarida. Suurimate võlausaldajate esindajal müügitehingu toimumisse usku ei ole.

Hetkel saneerimisel oleva piimatööstuse juhi sõnul ei ole ta nõus oma ettevõtet müüma päris igaühele. «Mida ma olen korduvalt öelnud välja – Terel on vaja strateegilist investorit,» rääkis Kruuda.

Kuigi tema kinnitusel on Tere ostust väga huvitatud üks Venemaalt pärit Läti ettevõtja, ei oleks Kruuda seda talle nõus müüma. «Ta maksab Baltikumis kõige madalamat piimahinda – ja see ei loo põllumajandussektorile väärtust,» põhjendas toiduainetööstur.

«Mul on pakkumised olemas ja täna ma töötan kõige pingsamalt Põlva maja müügi suhtes. Kui ma saan Põlva maja 45 miljoniga müüdud, siis mul ei ole mitte ühtegi kohustust enam ja ma ei pea enam mitte kunagi mitte ühegi panga ukse peale koputama,» rääkis Kruuda. Tema kinnitusel võiks see toimuda juba järgmise kahe-kolme kuu jooksul.

Samas ei ole selle suhtes nii optimistlikult meelestatud Tere saneerimismenetluses suurimaid võlausaldajad, DnB Panka ja Nordeat esindajava advokaadibüroo juhtivpartner. «Kruuda soov on ilmselt see, et võlausaldajad annaks tasuta oma nõuded kõik talle üle ja saaks rahu sellega, aga see ei ole ju õige,» kostis Jaanus Mody advokaadibüroost Cobalt.

«Tema eesmärk on pigem pankadele ära teha ja olla selle tehase otsas veel aastaid,» tähendas kokku 30 miljoni suuruse nõudega võlausaldajate esindaja. Kokku küünib saneerimisel oleva piimatööstuse võlakoorem 50 miljoni euroni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles