Fondivalitsejad LHV Varahaldus ja Danske Capital ühinevad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Viisemann, LHV panga üks omanikest.
Andres Viisemann, LHV panga üks omanikest. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Finantsinspektsiooni juhatus andis teisipäeval, 19. juulil Aktsiaseltsile LHV Varahaldus ja Danske Capital AS-ile loa ühinemiseks.

Selle aasta kevadel omandas Aktsiaselts LHV Varahaldus ainuosaluse Danske Capital AS-is. Pärast ainuosaluse omandamist esitas Aktsiaselts LHV Varahaldus kui ühendav ühing avalduse enda ja Danske Capital AS-i kui ühendatava ühingu ühinemiseks. Investeerimisfondide seaduse kohaselt on ühinemise jaoks vaja Finantsinspektsiooni luba. 

Koos ühinemisloa andmise otsusega peab Finantsinspektsioon samal ajal tunnistama kehtetuks ka ühendatava fondivalitseja tegevusload. Nende tegevuslubade kehtetuks tunnistamine ei jõustu varem kui päeval, mil äriregistrisse on tehtud ühinemise kanne. Pärast ühinemist lõppeb Danske Capital AS-i tegevus ning selle õigusjärglaseks saab Aktsiaselts LHV Varahaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles