Tootjahinnahindeks tõusis juuniga 0,6 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootjahinnaindeksit mõjutas ka hindade langus metalltoodete tootmises.
Tootjahinnaindeksit mõjutas ka hindade langus metalltoodete tootmises. Foto: Liis Treimann

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta juunis võrreldes maiga 0,6 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuniga -1,4 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja puittoodete tootmises. Lisaks ka hindade langus metalltoodete ja kemikaalide tootmises ning mäetööstuses.

2015. aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus mäetööstuses, kemikaalide ja keemiatoodete ning toiduainete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta juunis võrreldes maiga 1,3 protsenti ja võrreldes 2015. aasta juuniga -1,6 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis juunis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja toormetsa hind, samas langes turbatoodete, jookide ning tekstiiltoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta juunis võrreldes maiga 1,2 protsenti ja võrreldes 2015. aasta juuniga -3,2 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis juunis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hind, samas langes põllumajandussaaduste, ehitusmaterjali, paberi ja paberist toodete hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles