Kalle Pallingu välireklaam võib tuua vallavalitsuselt trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaam Kohila vallas
Reklaam Kohila vallas Foto: Argo Luik

Kuna Riigikokku kandideeriva reformierakondlase Kalle Pallingu välireklaami püstitamiseks Kohila vallas ei esitatud maanteeameti kooskõlastust, hindab sealne abivallavanem Argo Luik reklaami ebaseduslikuks. Samas tuleb vaidlusalune reklaam juba täna, teisipäeval ära korjata, sest seaduse järgi algab siis valmiseelne periood, kui välireklaami sõnumid on valijale liiast.

Kooskõlastuse puudumise pärast on vallavalitsus alustanud väärteomenetlust, mis võib tuua kaasa kuni 3200 eurot trahvi, kirjutas täna Õhtuleht.

Nagu teatas vallavalitsus E24-le, kuulub trahv, kui see määratakse väärteomenetluses, sissenõudmisele reklaami püstitanud firmalt, kelleks on meediafirma Nordic Media.

Vallavalitsuse sõnul ei ole nad saanud reklaamile anda kooskõlastust, kuna Nordic Media pole esitanud kooskõlastust maanteeametilt. Reklaam, mis on eksponeeritud järelkärul, asub nimelt riigi maantee ääres.

Siiski näevad osapooled asjaajamise käiku erinevalt.

Nordic Media nimel olukorda selgitanud Heiko Jetsi sõnul paigaldati treiler reklaamiga 12. jaanuaril ja samal kuupäeval esitati vallale ka avaldus [reklaami kooskõlastamiseks – T.L.], olles eelnevalt 10. jaanuaril arhitekt Rein Ailti sellest telefoni teel teavitanud.

Otsustama peab korrakaitsespetsialist

Kohila abivallavanem Argo Luige sõnul Nordic Media küll esitas peale telefonikõnet vallast kooskõlastamisavalduse, kuid seda ilma maanteeameti kooskõlastuseta.

Jetsi sõnul aga olevat valla arhitekt talle öelnud, et Maanteeameti kooskõlastust pole vaja.

See väide oli Argo Luigele täna õhtupoolikul uudis ja ta ütles, et väärteomenetlus peab selgitama välja, kuidas asjaajamine antud juhul käis.

Valla enda algatatud väärteomenetlust viib läbi vallavalitsuse korrakaitsespetsialist Valeri Tõrik, kes võttis täna täiendavad selgitused nii Jetsilt kui valla arhitekt Rein Ailtilt.

Abivallavanem Luik ütles, et Kohila valla huviks on tagada, et kõik kodanikud ja firmad täidaksid seadust.

«Me ei taha midagi muud. Kui see kooskõlastusprotseduur oleks olnud tehtud, poleks olnud probleemigi,» ütles Luik, märkides, et Kohila valla reklaamisõbralikkust näitab see, et vald ei maksusta oma territooriumil eksponeeritud reklaame.

Ka märkis Luik, et vallal pole käimasoleva väärteomenetluse käigus huvi määrata võimalikult suur trahv.

Pallingu maine sai kannatada?

Kalle Palling ütles E24-le, et kuulis probleemidest reklaamiga Kohila vallas täna.

Tema sõnul on siin on tegemist arusaamatusega välimeedia firma ja valla vahelises suhtluses.

Pallingu sõnul ei ole ta ise Kohila vallast kellegagi suhelnud, kuigi Õhtulehe artiklist jäi selline mulje. Seda, et Palling pole vallaga suhelnud, kinnitas ka abivallavanem Luik.

«Kohilasse pandi reklaamtreiler üles 12. jaanuaril olles eelnevalt saanud kooskõlastuse nii maaomanikult kui vallalt, nii kinnitati Nordic Mediast,» ütles Palling.

Palling rõhutas, et Reformierakond ja selle kandidaadid ajavad reklaamide paigaldamise seadustele vastavuses ranget joont ja ühtegi seadusega vastuolus olevat reklaami eksponeerimist ei lubata.

Heiko Jets Nordic Mediast avaldas kahetsust, et ilmselge kommunikatsioonihäire tõttu on Kalle Pallingu maine saanud kannatada.

«Kinnitame, et temal polnud kõige sellega otsest seost ning tema oli antud loos vaid heausklik teenuse ostja. Pallingule oleme kinnitanud kõikide tellitud välimeedia pindade paigutuse seadusele vastavust, mille peale on tema andnud ka oma nõusoleku reklaamide paigaldamiseks,» ütles Jets.

Jets sõnas, et kui vallavalitsus oleks nõudnud, oleks Nordic Media reklaami eemaldanud päeva pealt, sellist nõuet aga pole vallast esitatud.

«Kohtusime täna Kohilas valla esindajaga ning oleme omalt poolt olnud igati valmis koostööks, et asi laheneks mõistlikult. Oleme oma vabandused edastanud juba ka Kalle Pallingule,» ütles Jets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles