Kohtud said võlakaitse seaduse jõustamiseks 320 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas
Hoiupõrsas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna arutas riigikogu õiguskomisjon aprillis jõustuva võlakaitse seaduse rakendamist, selle toetamiseks suurendati 2011. aasta kohtute eelarvet 320 000 euro (5 miljonit krooni) võrra.

Suurem osa ette nähtud summast on praeguseks kohtutele ka laiali jagatud, lisaks on justiitsministeeriumi reservis broneeritud umbes 128 000 eurot (2 miljonit krooni), et seaduse jõustumisel saaksid kohtud kasvanud koormustega hakkama.

«Seadusest tulenevad õigusaktid on ettevalmistamisel ning lähevad veebruaris kooskõlastamisele. Veebruaris viiakse läbi ka koolitused nii kohtunikele kui kohtuteenistujatele, et neid võlakaitseseadusega kurssi viia,» kommenteeris õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Novembris riigikogus vastu võetud võlakaitse seadus loob tavalise inimese jaoks uue menetluse, mis võimaldab tal makseraskuste tekkides pankrotti vältida. Vastavalt sellele seadusele on inimesel võimalik taotleda kohtult võlgade ümberkujundamist (ajatamist, osadena täitmist), kui läbirääkimised võlausaldajatega pole soovitud tulemusi andnud.

Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) hinnangul võib võlakaitse seadusest tulenev lisatöö kohtud üle koormata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles