Galerii: Tallinnas saab Eesti kroonides supelda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitu kuupmeetrit purustatud Eesti kroone läks kunsti hüvanguks, tulemust saab nautida kahes Tallinna galeriis.


Triinu Jürvese ja Villem Jahu kunstirühmitus Noolegrupp pakub kuni 15. veebruarini galeriis Metropol (Vana-Kalamaja 46) näitusel «Full of Love» võimalust supelda äsja käibelt kadunud Eesti kroonides.

«Väidetavalt ei ole kogu maailma disainerid veel suutnud käibelt kõrvaldatud rahale otstarbekat kasutust leida. Raha on vilets kütte- ja soojustusmaterjal, raha ei kõlba kuigi hästi viimistlusmaterjaliks, ammugi mitte väetiseks. Muidugi annab sellest mõningal määral kunstiteoseid luua ja toota, kuid mahakantud raha hulki arvestades ei saa selle lahendusega kuigivõrd arvestada,» märgivad näituse autorid. «Noolegrupp on leidnud lahenduse! Rahas võib supelda! Rahakümblus on kättesaadav kõigile, see kosutab nii keha kui vaimu! Rahas lõõgastumine toob rikkuse magusa hinguse käeulatusse ning armastuse võimalikkuses ei ole enam kahtlust!»

Supluseks tuleb eelnevalt registreeruda. Rohkem infot saab Noolegrupi blogist

East Creative Space galeriis (Pikk 36) aga saab näha Noolegrupi purustatud kroonidest valmistatud installatsiooni noortenäitusel «Armastuse, mitte raha pärast. Algajatele», mis toimub Tallinna XV graafikatriennaali raames.

Purustatud kroonid said kunstnikud tänu ettevõttele, mis purustamist läbi viib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles