Ruhnu saar saab tankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi/Meie Maa/Õhtuleht

Ruhnu vallavalitsus avab augusti alguses väiketankla, mille soetamise maksumus oli ligi 17 000 eurot ja mis mahutab korraga 5000 liitrit kütust.

«Hanked on korraldatud ja lepingud sõlmitud, augusti alguses toodakse loodevatasti tankla kohale,» ütles Ruhnu vallavanem Jaan Urvet BNS-ile. Väiketankla tarnib saarele Baltic Agro AS.

Urveti sõnul on väiketankla kahekambriline, mahutades korraga 3000 liitrit diislikütust ja 2000 liitrit bensiini. «Paar korda aastas vajab see tankimist, saare aastane kütusevajadus on umbes 10 000 liitrit,» lisas ta.

«Kütuse eest maksmine hakkab toimuma kiipkaardiga ja arve tarbitud kütuse eest esitatakse kuu lõpus,» rääkis Urvet. Väiketanklat hakkab saarel kasutama kuni 30 mootorsõidukit.

Urvet rääkis, et siiamaani on saarele kütust toodud suurte vaatidega ja «pumpamine autodesse on praktiliselt ürgaja tasemel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles