Pahane kaupmees: aktsiisitõus viib meid kuristiku poole (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi aktsiisitõus on viinud olulise osa eestlasi piir taha Lätist soodsama aktsiisimääraga alkoholi ostma. Alkoralli Valga piiri ääres oleva Alko 1000 kaupluse juures.
Alkoholi aktsiisitõus on viinud olulise osa eestlasi piir taha Lätist soodsama aktsiisimääraga alkoholi ostma. Alkoralli Valga piiri ääres oleva Alko 1000 kaupluse juures. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tegelik elu on kiiresti ümber lükanud minister Ossinovski veendumuse, mida ta väljendas eelmise aasta novembris kaupmeeste liidu esindajatega kohtudes – et piirikaubandust Eesti-Läti suunal kindlasti ei teki, kirjutab Coop Eesti Keskühistu juht Jaanus Vihand.

«Lõuna-Eesti kauplused on sellel aastal kaotanud 30–40 protsenti oma kange alkoholi müügist Lätis tegutsevatele kauplustele, ilma et eestimaalaste tegelik tarbimine oleks sellest vähenenud. See on fakt, mida ei saa ka kõige libedama jutuga muuta olematuks,» märgib Coop Eesti Keskühistu juht, vahendab Äripäev.

Tema sõnul on kummaline ka valitsuse taktika, kus probleemidega tegelemise asemel paisatakse peaministri tasemel meediasse pooltõdesid ja alusetuid süüdistusi. «Vaadata tuleb ikkagi peeglisse ja omada julgust õigel hetkel endale ja teistele tunnistada, kui plaan pole toiminud päris nii, nagu soovitud,» nendib Vihand.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles