Suurbritannia võib piirata sisserännet juba enne Brexiti vormistamist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid võivad juba peagi välistööjõudu oluliselt piirama hakata.
Britid võivad juba peagi välistööjõudu oluliselt piirama hakata. Foto: Kevin Coombs/REUTERS

Euroopa Liidust väljumise ministri sõnutsi võib Ühendkuningriik otsida võimalusi ohjeldada sisserännet Euroopa Liidust juba enne lahkumise ehk Brexiti ametlikku vormistamist.

Nagu selgitas David Davis, võib osutuda vajalikuks lõigata läbi uute inimeste tulek olukorras, kui arvud ootamatult kasvavad, vahendab Wall Street Journal. Minister näeb võimalust, et välistöölised üritavad jalga ukse vahele saada enne, kui seadused muutuvad.

«Üks viis sellega tegemist teha oleks öelda, et seda kaitset pakutakse üksnes inimestele, kes saabuvad enne teatud kuupäeva,» ütles Davis eile Sky Newsile antud intervjuus.

Oma esmaste prioriteetide hulgas tõi Davis esile, et Ühendkuningriigis juba elavate Euroopa Liidu kodanike õiguste kindlustamine sõltub sellest, kuidas õnnestub saavutada samavõrd «suuremeelne kokkulepe Euroopa Liidus elavatele Briti kodanikele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles