Galerii: muinasjutuline jahiloss Läänemaal

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igatsed muinasjutulist lossi Eestimaa kauni looduse süles? Läänemaal müüakse unikaalset Silma jahilossi, kus tõsisel huvilisel on võimalus ka nädalavahetus veeta!

Foto: AFP / Scanpix

Jahiloss on kultuurimälestis, mis võeti esmakordselt kohaliku jahiseltsi poolt kasutusse aastal 1910. Hoone on arhitekt Edgar Johan Kuusiku looming. Jahilossi uus omanik saab ka 6,9 ha suuruse kinnistu, mille põhjapoolne külg ulatub mereni. Kinnistule on registreeritud 172,2m² peamaja, 38m² kuur, 39m² saun ja kaev.

Foto: AFP / Scanpix

Maja sai aastai 2005 täielikult renoveeritud: truuks on jäädud klassikalisele stiilile, ajaloolisi detaile on käsitletud pieteeditundega ka kenasti eksponeeritud.

Foto: AFP / Scanpix

Retrohõngulised väärikad tapeedid, hoolikalt valitud värvigamma heledatest toonidest loodustoonide oliivrohelise ning pruunide toonideni viib jahilossi sisemuse ümbritevaga ideaalsesse kooskõlla.

Foto: AFP / Scanpix

Särtsu lisab sisemusse ookerkollane, hoonet ilmestavad vitraažid  ning idamaiselt vürtsikat hõngu loob stiilne vesipiibutuba.

Vaata rohkem infot ja pilte portaalist kv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles