Boris läheb Brüsselisse (3)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Boris Johnson.
Briti välisminister Boris Johnson. Foto: itv.com

Viimased viis kuud on Boris Johnson Euroopa projekti energiliselt hukka mõistnud. Algaval nädalal lendab ta Brüsselisse kohtuma mitmete inimestega, kes antud ettevõtmist vedama on seatud. 

Nimelt osaleb Suurbritannia vastne välisminister esmaspäeval Euroopa Liidu välisasjade nõukogu koosolekul. Vähem kui kuu aega tagasi võttis «väljujate» leer tema juhtimisel võidu Ühendkuningriigis toimunud Brexiti rahvahääletusel.

Vastuvõtt Brüsselis võib kujuneda huvitavaks, kirjutab Bloomberg.

Näitena atmosfäärist väitis Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault neljapäeval raadio Europe1 kuulajaile, et Johnson «valetas palju Briti rahvale ning leiab end nüüd seismas seljaga vastu seina.»

«Tema määramine ametisse näitab, millises poliitilises kriisis on Britannia pärast hääletust,» jätkas Prantsuse esidiplomaat.

Johnsoni sõnutsi on vältimatu, et teda ootab teatud annus kriitikat, kuna referendumi tulemus ei osutunud ootuspäraseks.  

«Nad teevad oma vaated siiralt ja selgelt teatavaks,» ütles ta reporteritele Londonis ning lisas, et välisminister Ayrault «saatis mulle just paar tundi tagasi võluva väikese kirja, milles ütleb, et ootab pikisilmi võimalust koos töötada ning süvendada Anglo-Prantsuse koostööd igat sorti valdkondades.»

Euroopa välisministrite keskel viibib esmaspäeval mõnda aega ka kolleeg USAst John Kerry.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles