RKAS plaanib 3,7 miljoni euro eest rekonstrueerida riigikohtu hooned (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohtu hoone Tartus Toomemäel.
Riigikohtu hoone Tartus Toomemäel. Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) plaanib kokku ligikaudu 3,7 miljoni euro eest renoveerida riigikohtu hooned Tartus Lossi tänaval, praegu on RKAS välja kuulutanud projekteerimishanke.

Lossi tänaval aadressidel 17 ja 19 asuvates hoonetes puudub ventilatsioon ja jahutus ning need tuleb välja ehitada, samuti vajab väljavahetamist vananenud elektri- ja küttesüsteem ning hoonete turvalisust tuleb tõsta, ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile.

Valitsus on praeguseks otsustanud algatada hoonete projekteerimise, projekt peaks valmima 2017. aasta oktoobriks. Seejärel lepitakse kokku edasine ajakava ja määratakse kindlaks rekonstrueerimise maksumus, lisas ta.

Hankedokumendis seisab, et rajatakse ka hooneid ühendav aatrium ning paigutatakse ümber Lossi 19a asuv alajaam. Projekteerimishanke eeldatavaks maksumuseks on märgitud 275 000 eurot. Kavandatud investeeringu maksumuseks on hankedokumendis märgitud ligikaudu 3,4 miljonit eurot ilma käibemaksuta, mis ei sisalda seadmete, inventari ja kunstiteoste maksumust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles