Mobiilimäng teeb sulle jalad alla

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pokémon Go idee on lihtne: mängija kogub looduses/linnaruumis vabalt hulkuvaid naljakaid loomakesi Pokémone, vangistab need, treenib ja paneb siis teiste kasutajate Pokémonide vastu võitlema nagu gladiaatorid. Selle eetika võib olla kaheldav, aga mängija füüsisele mõjub kindlasti hästi.

Koletiste leidmiseks tuleb nimelt oma nutitelefoniga ringi liikuda ja maailma vaadata läbi telefonikaamera. Ekraanile kuvatakse liitreaalsus, milles võib näha tavasilmale nähtamatuid Pokémone ning siis neid tuntud vangistada. On täheldatud, et elukatel on oma elupaigaeelistused, näiteks mõned liigid on endeemilised veekogude läheduses.

Elukaid võib leida ka muna kujul, mis tuleb välja haududa. Pole teada, mis sorti elukas munast just tuleb, aga mida võimsam ta on, seda rohkem tuleb haudumiseks vaeva näha, ja see ei tähenda, et istud kana moodi diivanil, telefon tagumiku all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles