Swatch prognoosib Nice´i terrorirünnaku tõttu oodatust suuremat käibelangust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swatch Bellamy
Swatch Bellamy Foto: Swatch

Šveitsi käekellatootja Swatchi tegevjuhi Nick Hayeki sõnul vähendab neljapäeval Nice´is toimunud terrorirünnak nõudlust, mistõttu on ettevõte sunnitud kärpima oma varasemaid käibeprognoose, kirjutab Reuters.

Swatch Group AG aktsia hind kukkus börsil reedel kuni 14 protsenti, kuna ettevõte teatas, et esimese poolaasta kasum kukkus esialgsel hinnangul mulluse tulemusega võrreldes 50-60 protsenti, Analüütikud olid oodanud kuni 22 protsendist langust. Käive langes esimese kuue kuuga 12 protsenti.

Hayek on sattunud aktsionäride surve alla, kuna ta ei leia, et kulude kärpimine ja massiline koondamine oleks pikemas perspektiivis ettevõttele kasulik.

Nice´is toimunud vähemalt 84 inimelu nõudnud terrorirünnak mõjutab ka Omega ja Tissot käekellade tootja äri, kuna selle tõttu väheneb ka jõukate ameeriklaste ja jaapanlaste Euroopasse reisimise huvi.

«Aasta alguses olid turismiborneeringud Prantsusmaal ja Šveitsis lootustandvad ning lootsime kohalikus valuutas kuni viieprotsendist käibekasvu,» ütles Hayek. «Pärast seda, mis toimus neljapäeval Nice´is, peame me oma prognoosid üle vaatama.»

Šveitsi kellaeksport on vähenenud nüüdseks juba 11 järjestikust kuud. Jaanuarist maini vähenes eksport aasta-aastases võrdluses 9,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles