Spiegel: EL teadis Volkswageni heitmepettust viis aastat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Juba viis aastat enne Saksa autofirma Volkswagen heitmenäiduskandaali puhkemist oli see Euroopa Komisjonile teada, kirjutab Saksa Der Spiegel.

Saksa ajakirja käsutuses on sisedokument, mis tõendab, et komisjon teadis juba 2010. aastal, et Volkswageni (VW) diiselautode heitmenäitude ja Euroopa Liidu uurimiskeskuses tehtud testide tulemused ei kattu, vahendab BNS. 

Eelmisel aastal tuli ilmsiks, et VW on kasutanud heitmenäitude testidel manipuleerimiseks eraldi tarkvara. Niisuguse tarkvaraga diiselautosid oli maailmas müüdud üle 11 miljoni.

Komisjoni kahtlused tekkisid sellest, kui selle eksperdid ei täheldanud linnade õhu kvaliteedi oodatud paranemist pärast 2007. aastal karmimate heitmenõuete kehtestamist.

Komisjon on viivitanud VW diiselautode heitmenäitude uurimise materjalide loovutamisega 10 nädalat. Euroopa parlamendis heitmeskandaali uuriva komitee liige Fredrick Federley süüdistab komisjoni uurimise aeglustamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles