Tallinna Sadam laenab parvlaevade jaoks kuni 80 miljonit eurot

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi laevatehases vette lastud parvlaev «Tiiu».
Türgi laevatehases vette lastud parvlaev «Tiiu». Foto: AS Tallinna Sadam

Tallinna Sadam ja Swedbank allkirjastasid kokkuleppe 10-aastase tähtajaga võlakirjade emiteerimiseks mahus kuni 80 miljonit eurot. Emissioon toimub septembris ja Swedbank märgib investorina kogu emissiooni.

 Võlakirjadest laekuvaid vahendeid kasutab Tallinna Sadam parvlaevade projekti osaliseks finantseerimiseks. Seni on parvlaevade projekti finantseeritud lühiajaliste laenude ja ettevõtte enda vaba rahavoo arvelt, mis nüüd refinantseeritakse pikaajaliseks. Kokku on plaanis parvlaevade projektiks pikaajalist laenukapitali kaasata kuni 124 miljonit eurot.

Tallinna Sadama finantsjuhi Marko Raidi  sõnul on sadama jaoks  tegemist märgilise tähtsusega emissiooniga, kuna viimase 10-aastase finantseerimislepingu sõlmisime kohaliku pangaga pea 10 aastat tagasi, 2007. aastal, ja vahepealsetel kriisiaastatel ei ole ükski kohalik pank nii pikaajalist ja fikseeritud intressimarginaaliga finantseerimist nende jaoks sobilikel tingimustel pakkunud.

Antud tehingu puhul on Tallinna Sadama jaoks tegemist  läbi aegade mahult suurima finantseerimistehinguga.  Järgmisel aastal plaanib sadam refinantseerida võlakirju veelgi suuremas summas ehk kokku 105 miljonit eurot, kui novembris saabuvad kolme võlakirjaemissiooni lunastustähtajad.

Tallinna Sadama prognoositav võlakoormus 2016 lõpuks on 250 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles