Briti uus rahandusminister kriisieelarve vajadust ei näe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahandusminister Philip Hammond
Briti rahandusminister Philip Hammond Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Peaminister Theresa May valitsuse uus rahandusminister Philip Hammond ütles neljapäeval, et tema Brexiti tõttu uue kriisieelarve koostamise vajadust ei näe, kuigi ametist lahkunud rahandusminister George Osborne oli öelnud, et seda võib vaja minna.

Hammond, kes seni oli välisminister, ütles ajakirjanikele, et esitab eelarve aasta lõpupoole. Kuus aastat rahandusminister olnud Osborne, kes oli peaminister David Cameroni hea sõber ja kriisiaastate säästueelarvete koostaja, lahkus valitsusest.

Uus peaminister on selgelt öelnud, et eelarveavaldus tehakse sügisel nagu tavaliselt ning et suvel jälgitakse olukorda hoolega, ütles Hammond Sky Newsile. ITV kanalile ütles minister, et «finantsturud teadku, et valitsus teeb kõik vajaliku majanduse ladusaks toimimiseks».

Hammond kohtub neljapäeval Inglise Panga presidendi Mark Carneyga ja arutab Briti majanduse olukorda. Neljapäeval toimub ka Inglise Panga rahakomitee istung, kus käsitletakse intressipoliitikat ja muid rahapoliitikameetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles