Lõuna-Eestis valmis 8,6 miljonit eurot maksnud viljaterminal (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värselt valminud Kevili viljaterminal
Värselt valminud Kevili viljaterminal Foto: Ettevõtte foto

Põllumeeste ühistu Kevili avas Rõngus 8,6 miljonit eurot maksma läinud viljaterminali, mis suurendab ettevõtte sõnul oluliselt vilja ladustamise ja kuivatamise võimalusi põllumeeste jaoks.

«Nüüd suudab ühistu teenindada suuremat hulka põllumehi ning pakkuda oma liikmetele paremaid vilja käitlemise tingimusi,» ütles Kevili nõukogu esimees Jaak Läänemets, lisades, et tänu Rõngu terminali õigeaegsele valmimisele saab Kevili aidata oma liikmetel toodangut kasumlikumalt realiseerida.

Rõngu viljaterminal mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta maksimaalselt 400 tonni ehk 16 veoautotäit. Viljaterminali maksumus oli 8,6 miljonit eurot. Kuigi terminali avamispidu peetakse oktoobris, jõudis esimene koorem vilja Rõngu terminali 13. juulil, mil algas seadmete testimine ning lõplik seadistamine.

Põllumeeste ühistu Kevili koondab 141 teravilja- ja rapsikasvatajat, kelle kasutuses on umbes 80 000 hektarit põllumaad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles