BMW plaanib täiselektrilist 3. seeriat (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW logo
BMW logo Foto: SCANPIX

Saksamaa autotootja BMW plaanib 2018. aastal turule tuua uue põlvkonna 3. seeria. Lisaks bensiini- ja diiselmootoriga sõidukitele on esindatud ka täiselektriline versioon, kirjutab Auto Express.
 

BMW kavatseb anda oma vastuse samas klassis konkureerivatele Audi A4, Jaguar XE ja Mercedese C-klassile, esitledes uut 3. seeriat juba lähema 18 kuu jooksul. Ettevõtte teatel on plaanis veidi hiljem turule tuua ka täiselektriline versioon, millest võiks saada järgmisel aastal müüki jõudva Tesla Model 3 rivaal.

Uue 3. seeria ehituses kasutatakse süsinikfiibrit, millega loodetakse kärpida praeguse versiooniga võrreldes 80 kilogrammi. Valikus on kolme-, nelja- ja kuuesilindrilised mootorid, mille süsinikemissioonid peaks olema madalamad kui A4 ja XE vastavad näitajad.

2018. aasta 3. seeria kasutab uut CLAR-platvormi, mille loomisel on mõeldud ka elektrimootoriga versioonile. Auto Expressi andmetel soovib BMW paigutada täiselektrilisele 3. seeriale 90kWh akupaki, mis annaks autole umbkaudu 300-miilise (482km) sõiduulatuse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles