Brexit mõjutab Ida-Euroopas enim Leedut ja vähim Eestit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia lahkumine Euoopa Liidust mõjutab Ida-Euroopa riikidest enim Leedut ja vähim Eestit.
Suurbritannia lahkumine Euoopa Liidust mõjutab Ida-Euroopa riikidest enim Leedut ja vähim Eestit. Foto: Daniel Leal-Olivas/PA Wire/Press Association Images

Reitinguagentuuri Standard & Poor's (S&P) koostatud ülevaates selgub, et Suurbritannia lahkumine Euoopa Liidust mõjutab Ida-Euroopa riikidest enim Leedut, kuna saareriigis elab palju leedulasi, vahendab BNS.

Peale Leedu mõjutab see veel tuntavalt Lätit, Ungarit ja Poolat.

Välismaal töötavad leedulased saatsid eelmisel aastal kodumaale raha umbes miljard eurot. Neljandik sellest summast tuli Suurbritanniast.

Kuna Leedu on Euroopa Liidu (EL) eelarvest suur abisaaja, siis brittide vähenev panus EL-i eelarvesse kärbib ka Leedu saadavat raha.

S&P koostatud Brexiti põhjustatava haavatavuse reiting on Leedul 3,44, Lätil 3,32, Ungaril 2,28, Poolal 2,03, Slovakkial 1,69 ja Eestil 1,63.

Indeksis on arvestatud eksporti Suurbritanniasse, migrantide osakaalu Suurbritannias, rahasaadetisi kodumaale ja EL-i fondide makseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles