Huvi IT Kolledžisse õppima asumise vastu on drastiliselt kokku kuivanud

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT Kolledž
IT Kolledž Foto: parmet.ee

Vaatama olukorrale, kus mitmed maailma suurettevõtted on Eestis asutamas oma arenduskeskusi ja häid ning kõrge palgaväljavaatega arendajaid otsitakse tikutulega taga, on tudengite huvi IT Kolledžisse õppima asuda rekordiliselt langenud.

«IT Kolledži päeva- ja õhtuõppe õppekavadele on selleks aastaks vastuvõtt lõppenud ja kokku esitati eestikeelsetele õppekavadele 528 sisseastumisavaldust,» ütles IT Kolledži õppetöö spetsialist Dagmar Tamme ja lisas, et eelneva aastaga võrreldes laekus avaldusi lausa 30 protsenti vähem.

Sisseastumisavalduste järsu vähenemise taga võib tõenäoliselt olla haridusministeeriumi, TTÜ ja infotehnoloogia ja telekommunikatsiooniliidu vastastikuse mõistmise memorandumi allkirjastamine toetamaks ettevalmistusi IT Kolledži ja TTÜ ühinemiseks.

«Lisaks sellega kaasnenud meediakajastus IT Kolledži vastuvõtuperioodil, rõhuasetusega nagu oleks liitumise osas kõik juba otsustatud,» ütles IT Kolledži õppeosakonna juhataja Inga Vau.

Ta rõhutas, et hetkel pole ükski otsustusorgan ühinemist heaks kiitnud. «Memorandumiga on kokku lepitud tingimused ja eesmärgid, mille täitmisel ja ühinemislepingus fikseerimisel tehakse lõplikud otsused, kas ühinemisega liigutakse edasi või mitte.»

Haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Tarmu Kurmi sõnul võib ühest küljest kõrgharidusse õppima astuda soovijate arv aastate lõikes ikka pisut erineda.

«Teisalt võib kahtlemata igasugune kavandatav muudatus mistahes valdkonnas tekitada ajutiselt ebakindlust. Aga kindlasti kõik, kellel on kindel soov IT-d õppida, püüavad selle plaani ka realiseerida,» ütles Krum.

«Olgu lisatud, et Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Infotehnoloogia Kolledži planeeritava ühinemise eesmärk on arendada IKT õppekavade seniseid tugevusi ning tõsta õppe kvaliteeti. Liitumise tulemusel paraneks rakendusliku IT-hariduse pakkumine Eestis ning suureneks nii TTÜ kui ka IT Kolledži tudengitele kättesaadavate õppeainete spekter,» märkis Kurm.

Populaarseim õppekava oli sel aastal IT-süsteemide arendus, kuhu soovib õppima asuda 282 huvilist ehk üle poole sisseastujatest. IT Kolledži ingliskeelsele õppekavale esitati 155 sisseastumisavaldust. Neljandik soovijaist tahab õppida infosüsteemide analüüsi eriala.

«Positiivne on see, et 26 protsenti kõigist sisseastumisavalduse esitanutest olid naisterahvad, mida võib lugeda võrdlemisi heaks tulemuseks. Hetkel on naiste osakaal IT Kolledži 744 õppuri seas ligi 30 protsenti,» märkis Vau.

Ingliskeelsele õppekavale õppima asumise kinnituse on saanud kandidaadid sellistest riikidest nagu  Bangladesh, Brasiilia, Gruusia, Holland, Iraan, Itaalia, Jaapan, Keenia, Kuuba, Läti, Nigeeria, Pakistan, Türgi, Ukraina, Venemaa.

IT Kolledži päeva- ja õhtuõppesse võetakse vastu 210 uut tudengit. Sissesaanute nimekiri avaldatakse täna.

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus. Koolis saab omandada rakendusliku kõrghariduse õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus, Infosüsteemide analüüs ja ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles