Uberi suurim kodumaine konkurent põletab igas kuus 50 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidujagamisrakendus Lyft
Sõidujagamisrakendus Lyft Foto: MOHD FYROL/AFP

Maailma ühe suurima sõidujagamisteenuse Lyft kaasasutaja John Zimmer tunnistas, et ettevõte teenib kahjumit tempoga 50 miljonit dollarit kuus, kirjutab Siliconbeat.
 

Selle numbri oli varasemalt välja käinud Bloomberg ning Zimmer kinnitas seda Aspenis toimunud tehnoloogiakonverentsil, väites, et tegu on tulevikku suunatud investeeringuga.

Lyfti kaasasutaja sõnul teenib ettevõte  tegelikultrohkem raha kui vaja, et omadega nulli jõuda, jättes samas täpsustamata, millal plaanib ettevõte kulud ja tulud tasakaalu viia. Samuti ei soovinud ta kommenteerida meedias ringlevaid spekulatsioone, mille järgi palkas Lyft investeerimispanga Qatalyst Partners, et organiseerida kas ettevõtte müüki või uut rahastusvooru.

Zimmeri sõnul on samuti San Franciscos asutatud Lyfti eeliseks Uberi ees kiirem reageerimisaeg ning parem juhtide eest hoolitsemine. Hiinasse ei plaani Lyft niipea investeerida, kuna hiljuti sõlmiti partnerluslepe samal turul tegutseva Uberi suurima konkurendi Didi Chuxingiga. «Sellegipoolest huvitub Lyft mujale riikidesse laienemisest,» selgitas Zimmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles