Danske Bank plaanib suurte hoiuste eest tasu küsima hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Sarnaselt SEB Pangale, mis alates augustist loob endale võimalused suurtelt valuutahoiustelt haldustasu küsida, plaanib üle ühe miljoni euro suuruste hoiuste eest tasu küsima hakata ka Danske Bank, kirjutab BNS.

Danske Bank avaldas kolmapäeval 22. augustist kehtima hakkava hinnakirja, mille järgi kehtivad sellest kuupäevast alates suurematele hoiustele hoidmistasud. Näiteks euro puhul on piirmäär üks miljon eurot, millest alates on Danskel õigus küsida tasu kuni 0,35 protsenti aastas.

Hoiuste puhul mahuga üle 4,5 miljoni Rootsi krooni on Danskel õigus küsida aastas tasu kuni 0,45 protsenti, alates 3,75 miljoni Taani krooni suuruste hoiuste puhul kuni 0,6 protsenti ja alates 250 000 Šveitsi frangi puhul kuni 0,7 protsenti aastas, selgub uuest hinnakirjast.

Tasu arvestatakse vastavate valuutade kohta iga kalendripäeva lõpus konto positiivse jäägi sellelt osalt, mis ületab piirmäära. Tasu arvestamisel on aluseks tegelik kalendripäevade arv kuus ja 360 päevane aasta. Kliente, kes tasu maksma peavad, teavitab Danske sellest eelnevalt.

SEB Pank andis juuni keskpaigas teada, et rakendab 15. augustist uue hinnakirja, mis näeb ette võimaluse võtta juriidiliste isikute arvelduskontodelt valuutahoidmistasu. Alates miljoni euro suuruselt hoiuselt on pangal näiteks õigus võtta tasu 0,4 protsenti aastas ning alates miljoni Šveitsi frangi suuruselt hoiuselt 0,75 protsenti aastas. Eraisikuid muudatus ei puuduta.

SEB ettevõtetepanganduse valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit ütles juuli alguses BNS-ile, et esialgu ei plaani pank seda rakendama hakata ning ühtegi klienti tasu maksmisest teavitatud ei ole. «Juhul, kui peame seda siiski vajalikuks, siis me teavitame klienti sellest personaalselt ette enne tasu rakendamist,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles