Enamiku venemaalaste hinnangul on riik majanduskriisis (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS

Enamik venemaalasi (77 protsenti) nõustuvad arvamusega, et riigis on praegu majanduskriis, kuigi võrreldes detsembrikuise küsitlusega on nende arv vähenenud viis protsendipunkti (toona oli neid 82 protsenti), ütles Interfaxile sõltumatu uuringufirma Levada Keskus ja vahendas BNS.

Kriisi tunnuseid ei näe 16 protsenti (detsembris 12 protsenti). Vastusega jäi kimpu seitse protsenti küsitletutest.

Osa neist, kes tunnistab kriisi olemasolu, arvab, et «praegu on raske öelda, kui pikalt see kestab ja kui sügav see tuleb» (26 protsenti).

Iga viies on kindel, et «kriis tuleb pikk, selle tagajärjed avalduvad paljude aastate jooksul» (21 protsenti). Teised vastanud ennustavad kriisi pikkuseks vähemalt kaks aastat (23 protsenti) või aasta-poolteist (16 protsenti).

36 protsendi venemaalaste sõnutsi on nende perekonna tarbitavate kaupade ja teenuste hind võrreldes mullusega tõusnud keskmiselt 15-30 protsenti. 31 protsendi vastanute hinnangul on hinnad tõusnud koguni 30-50 protsenti. Hinnatõusu 50-100 protsenti mainis 13 protsenti küsitletutest, alla 15-protsendisest kasvust rääkis iga kümnes (11 protsenti).

Sotsioloogide vastavasisulisele küsimusele vastates ütles 22 protsenti suuri oste kavandanud venemaalasi, et lükkavad need edasi. 12 protsenti püüab aga selliste ostudega kiirustada ja 19 protsenti kavatsevad sooritada ostu kavandatud ajal. 43 protsenti vastanutest ei kavatsenud teha suuri oste.

Küsitlus toimus 27.-30. juunil Venemaa 48 piirkonna 137 asulas 1600 inimese seas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles