Reomäe kloostris hakatakse mett tootma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased.
Mesilased. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

End mesinikuks koolitanud Reomäe kloostri eestseisja nunn Theofili püüab koos kaaslastega käima lükata kloostri oma meemajanduse. Esimesed kaheksa taru mesilinde on juba sumisemas.

«Me alles püüame oma mesilat luua,» ütleb mesinikuks õppinud nunn esimese aasta toimetamiste kohta. Kaheksa taru on kloostrist mõne minuti tee kaugusel puude vahel ning kannavad kauneid lillenimesid nagu näiteks ojamõõl, meelespea, sinilill. Buckfast tüüpi mesilastelt loodab Theofili saadat keskmiselt 35 kilo taru kohta, selline on Saaremaa keskmine näitaja, kirjutab Saarte Hääl.

Mesindus on Reomäe kloostris esimene suurem tegevus millegi tootmiseks. Väikesi tegevusi–käsitöö ja ikoonimaalimine– tehakse praegugi. «Väikesi tegevusi, kus üks toetab üht ja teine teist, seda ikka püüame teha,» ütleb nunn Theofili. Tema sõnul läks ta  Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli mesindust õppima just eesmärgiga asi endale selgeks teha ja teadmistele alus panna. Tema sõnul püütakse praegu kokku panna koolis omandatud teooria ja igapäevane praktika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles