Maksuamet hakkab tihedamalt Lätist tulevate viinarallitajate autosid kontrollima (6)

, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endises Ikla/Ainaži piiripunktis asuva kaupluse soomlasest kunde eelistas jaanipäeva eel soetada ja auto pagasiruumi paigutada oma lemmikmarke, näiteks Sandelsi õlut, mille hinnavahe on riigiti eriti suur.
Endises Ikla/Ainaži piiripunktis asuva kaupluse soomlasest kunde eelistas jaanipäeva eel soetada ja auto pagasiruumi paigutada oma lemmikmarke, näiteks Sandelsi õlut, mille hinnavahe on riigiti eriti suur. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maksu- ja tolliamet (EMTA) hakkab senisest hoolikamalt kontrollima Lätist tulevaid autosid, et vaadata, kui suures koguses alkoholi Eestisse tuuakse ja kas see on mõeldud ikka oma tarbeks. Alkoholitootjate ja maaletoojate liit peab seda meedet ebaefektiivseks ja kulukaks.

«Pisteliste kontrollide käigus oleme pidanud kinni selle osa alkoholist, mis on lubatud piirmäära ületanud, ja sellisel juhul on juba tegemist väärteoga,» rääkis EMTA tolliosakonna juhataja asetäitja Tiit Kõluvere.

Inimesed eksivad tema ütlust mööda teadmatusestki ja ameti tegevus aitab teadlikkust tõsta. Lätist Eestisse suunduv täisealine võib maksuvabalt tuua päevas kaasa isiklikuks tarbeks kuni 110 liitrit õlut ja kuni kümme liitrit kangeid alkohoolseid jooke.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles