Sügisel avab EAS esinduse Singapuris (1)

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur.
Singapur. Foto: Wikimedia Commons

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avab septembris esinduse Singapuris, et suurendada Eesti ettevõtete eksporti Kagu-Aasia riikidesse, kasvatada e-residentide arvu ja kaasata piirkonna välisinvesteeringuid. 

Kagu-Aasia esindus, mis esialgu luuakse tähtajaliselt kaheks aastaks, pakub ettevõtetele võimalusi ekspordi arendamiseks ja välisinvesteeringute kaasamiseks Indoneesiast, Malaisiast ja Singapurist, teatas EAS.

«Väikese riigina peame igapäevaselt aktiivselt oma edulugusid tutvustama, et püstitatud eesmärke saavutada,»“ põhjendas ettevõtlusminister Liisa Oviir esinduse loomist. «Meie E-residentsus ja iduettevõtete keskkond on juba täna ettevõtjate jaoks atraktiivsed, samas maailmas veel vähe tuntud ja eesmärkide saavutamiseks tuleb veel palju tööd teha. Meie eesmärgiks on saada põhjamaade Singapuriks ning Eesti majanduse arenguks on oluline olla kohal peamistel arenevatele ja kiiresti kasvavatel turgudel.»

E-residentsuse meeskond soovib kasvatada uute e-residentide arvu sellest piirkonnast 1000 inimeseni tuleva aasta lõpuks ja suurendada e-residentide arvu järgmistel aastatel tuhande inimese võrra aastas. EASi esindaja üheks ülesandeks on ka Eesti start-up ettevõtetele Singapuri investeerimisfondide võimaluste vahendamine.

EAS lähetab Singapuri senise välisinvesteeringute keskuse juhi Indrek Pällo, kes on varasemalt samasugust tööd teinud Taani ja Briti majandusesinduste jaoks Baltimaades. Esinduse avamisse on panustanud ka Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani, kelle ettevõte Toloram Group pakub esindusele kontoripinna. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles