Elektroonilise hääletamise süsteemi hakkab uuendama Cybernetica AS

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletus.
E-hääletus. Foto: Erik Prozes

BNS vahendab, et elektroonilise hääletamise süsteemi uuendamiseks välja kuulutatud riigihanke võitis AS Cybernetica, mis peab e-hääletuse kesksüsteemi uuendama 2017. aasta oktoobriks.

«Edukaks tunnistati Cybernetica AS pakkumine. Võitjaga sõlmitakse pikemaajaline raamleping elektroonilise hääletamise infosüsteemi arendamiseks ja hooldustööde teostamiseks ning sõlmitakse ühtlasi esimene hankeleping arendustööde tegemiseks eesmärgiga uuendada e-hääletamise kesksüsteem kohalikeks valimisteks 2017. aasta oktoobris,» ütles riigikogu kantselei valimiste osakonna asejuhataja Arne Koitmäe teisipäeval BNS-ile.

Tema sõnul on esimese hankelepingu kogumaksumus ilma käibemaksuta 236 800 eurot ning arenduse eesmärgiks on saavutada kesksüsteemis, mis hõlmab kogumisteenuse tarkvara, võtmerakendust, töötlemisrakendust ja auditirakendust, tehtavate toimingute ja kesksüsteemi toimimise parem verifitseeritavus, süsteemi universaalsus see tähendab kasutatavus erinevate hääletamiste läbiviimiseks, serverisüsteemi iseseisvus ja tarkvaraplatvormi uuendamine.

Elektroonilise hääletamise üldraamistiku ja selle Eesti riiklikel valimistel kasutamise hange kuulutati välja Euroopa Liidu ülesena ning sellel osales kolm ettevõtet.

Riigikogu kantselei valimiste osakonna juhataja Priit Vinkel ütles aprillis BNS-ile, et esimeses järjekorras otsitakse selles osalemisest huvitatud ettevõtteid. Alles siis hakatakse hankes osalevate ettevõtetega täpsemate detailide ning sealhulgas ka hinna üle läbi rääkima, kuna hankelepingu esemeks olevate teenuste olemus või nendega seotud riskid ei võimalda hankelepingu eeldatavat maksumust eelnevalt määrata.

Uus elektroonilise hääletamise süsteem peab valmis saama hiljemalt 2017. aasta 15. oktoobri kohalikeks valimisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles