WC-paberi hange võttis tulised pöörded (2)

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tavapärane majapidamispaberi- ja seebihange Tallinnas on võtnud tulised pöörded, mida saadavad konkurentide tülli pööramine, võltsimiskahtlus ja rahandusministeeriumi järelevalve.

Nimelt tellis Tallinn ligi 300 asutusse – näiteks Tallinna Kiirabisse, koolidesse, lasteaedadesse, linnaosavalitsustesse – paberkäterätikuid, tualettpaberit ja seepi. Kõrvaltvaatajale tavaline ost, kuid hankel osalejatele hinnamängudega sõjatander, vahendab Äripäev.

Esimene tüliõun ongi hind, millega Tartu firma Avera-Trading hanke kinni pani. Hankel neljandale kohale maandunud ja kahel varasemal korral sama töö võitnud ASi Ebeta omaniku Andrus Nirgi ning tema konkurentide sõnul on 178 000 eurot ehk konkurentidest kuni mitukümmend tuhat eurot odavam tariif liiga soodne. Teise teemana pani konkurente kulmu kergitama müüdu kvaliteet. 

Avera-Tradingu esindaja Raidar Mesila oli Äripäevaga vesteldes tõrges, sõnades vaid, et ei tea, millest Nirk räägib ja et tal on keelatud kommentaare anda.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles