Mitte kõik pole Barroso uue töökohaga rahul (2)

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso
José Manuel Barroso Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni endise presidendi José Manuel Barroso otsus minna Goldman Sachsi tööle on pälvinud nii Euroopa liidu poliitikute ja vaatlejate seas ning on tõstatanud küsimuse, kuidas vältida võimalikku huvide konflikti juhul, kui endine Euroopa tippametnik on minemas tööle erasektorisse.

Barroso oli aastatel 2002-2004 Portugali peaminister ning peale seda Euroopa Komisjoni president. Reedel sai temast USA investeerimispanga rahvusvahelise osakonna esimeheks. Ta kolib Londomisse nõustamaks panka Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kõnelustel, vahendab Politico.

«Need häbiväärsed pöörduksed poliitika ja äri vahel seavad kahtluse alla demokraatliku poliitika sõltumatuse,» leidis Euroopa Parlamendi liige Sven Giegold.

Prantsuse päevalehe Libération Euroopa asjade korrespondent Jean Quatremer sõnas, et Barroso näitas Euroopale keskmist sõrme.

Barroso ei informeerinud Euroopa Komisjoni praegust juhti Jean-Claude Junckerit otsusest ette, kuid ühe Euroopa diplomaadi sõnul polnud Juncker arvatavasti õnnelik.

Barroso ei rikkunud oma tööle asumisega aga ühtegi reeglit. Paljusid häiris aga Barroso kommentaar selle kohta, kuidas ta võib olla pangale Brexiti navigeerimisel abiks. «Muidugi ma tean Euroopa Liitu hästi ning tean Suurbritannia keskkonda hästi,» ütles Barroso Financial Timesile.   

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles