IMF: Itaaliat ootab ees kahe kümnendi pikkune majanduslangus

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Eurotsooni suuruselt kolmas majandus kasvab tänavu vähem kui ühe protsendi võrra, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) esmaspäeval avaldatud raportis.

IMFi prognooside kohaselt ei jõua Itaalia majandus 2007. aasta kriisieelse kasvutasemeni enne 2020. aastate keskpaika. Samas ennustab IMF, et teiste eurotsooni riikide majandused kasvavad selleks ajaks kriisieelse perioodiga võrreldes 20-25 protsenti, vahendab Politico.

Fondi sõnul on Itaalia majandus hakanud pikaajalisest langusest taastuma, kuid see kasv on veel tagasihoidlik ja habras. IMFi raporti järgi on Itaalia majanduses struktuursed probleemid, pangad on raskes seisus ning riigivõlg on kõrge. Ka Brexit on Itaalia majandust negatiivselt mõjutanud.

Reutersi andmetel tulekski erilise tähelepanu all hoida just Itaalia panku, kus on hinnanguliselt 360 miljardi euro väärtuses «hapusid» laene ning mille aktsiad on sel aastal langenud enam kui 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles