Briti ametiühingud pöörduvad Corbyni vastu

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Tööpartei liider Jeremy Corbyn
Briti Tööpartei liider Jeremy Corbyn Foto: NEIL HALL/Reuters

Uuringufirma YouGov korraldatud küsitlusest Suurbritannia ametiühingute liikmete seas selgus, et enamiku meelest peaks tööpartei juht Jeremy Corbyn ametist lahkuma.

Küsitletute käest uuriti, kas nende meelest peaks Corbyn jätkama tööpartei eesotsas ning juhtima erakonda järgmistel üldvalimistel. Suurima toetuse, 35%, pälvis Corbyn Ühendkuningriigi ja Iirimaa suurimalt ametiühingult Unite, ent ka selle liikmetest arvas koguni 58%, et Corbynil on aeg minna.

Väikseim toetus, 27%, tuli Corbynile ametiühingust USDAW, mis koondab peamiselt kaubanduses, aga ka toitlustuses, keemia- ja ravimitööstuses töötavaid inimesi. Telekommunikatsiooni- ja postiettevõtteid ühendava CWU liikmete hulgas leidus Corbyni vastaseid enim: 62%.

Pärast Suurbritannias korraldatud rahvahääletust Euroopa Liidu liikmesuse üle, mis lõppes liidust lahkumise pooldajate võiduga, on Corbynile nii enda parteist kui ka näiteks peaminister David Cameroni poolt avaldatud survet ametist taanduda. Samas on just ametiühinguid peetud seni tema suurimaks toetajaks. Nüüd tundub ka nende liikmetel Corbynist mõõt täis olevat.

Eile teatas tööpartei parlamendisaadik Angela Eagle ametlikult, et soovib parteid Corbyni asemel ise juhtima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles