Millistes Euroopa riikides toodetakse kõige rohkem autosid?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni autod Saksamaal asuvas tarnekeskuses.
Volkswageni autod Saksamaal asuvas tarnekeskuses. Foto: SCANPIX

Auto Express on autotootjate ja -müüjate liidu Society of Motor Manufacturers and Traders abiga välja selgitanud 15 kõige suurema autotootmisega Euroopa riiki.

Esikohal on selge vahemaaga järgmiste ees kodumaiste tootjate najal Saksamaa, kus aastas toodetakse lausa 6 miljonit autot. Teisel kohal on Hispaania 2,7 miljoni autoga, järgnevad Prantsusmaa, Inglismaa ja Venemaa vastavalt kahe miljoni, 1,7 miljoni ja 1,4 miljoni autoga.

Tänu Škodale asub Tšehhi Euroopa suurimate autotootjate edetabelis kuuendal kohal. Umbkaudu miljon autot sõidavad aastas välja Itaalia ja Slovakkia tehastest. Poola autotehaste aastatoodanguks on 661 000 sõidukit, Ungari näitaja jääb napilt alla poole miljoni (495 000). Belgia jääb 409 000 autoga esimesena esikümnest välja, kuklasse on hingamas 387 000 autoga Dacia toel kasvav Rumeenia.

Viieteistkümne suurima autotootja hulka mahuvad veel Rootsi (189 000), Portugal (157 000) ja Austria (126 000).


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles