Elon Musk lubas sel nädalal avalikustada Tesla ülisalajased plaanid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Jan Hennop/AFP

Tehnoloogiamiljardär Elon Musk teatas Twitteri säutsu vahendusel, et avalikustab veel selle nädala jooksul teise, ülisalajase osa elektriautode tootja Tesla Motorsi üldplaanist, kirjutab Reuters.

Täpsemalt oli säutsu sisuks: «Teen tööd Tesla ülisalajase üldplaani teise osa kallal. Loodan selle nädala jooksul selle avalikustada.»

Viimastel nädalatel on elektriautode pidanud maadlema mitmete negatiivsete uudiste ja arengutega. USA maanteeeohutusamet NHTSA uurib kahte hiljuti Tesladega juhtunud liiklusõnnetust. Neist esimene juhtus 7. mail Florida osariigis Willistoni linna lähedal selge ilmaga kuival teel, mil Tesla Model Si ees sõitnud veoauto hakkas ristmikul vasakpööret tegema. Autopiloodirežiimil olnud Model S ei pidurdanud ning selle tuuleklaas põrkas kokku veoauto treileri alumise osaga. Auto paiskus teelt välja ning jätkas oma teekonda läbi kahe aia, kuni lõpuks peatas selle hoo 30 meetrit teest eemal asuv elektripost. Õnnetuses hukkus Model Si juht.

1. juulil rammis Tesla linnamaastur Model X Pennsylvania osariigi politsei teatel maantee tollipunkti kaitseäärist, paiskudes seejärel üle mitme sõiduraja. Pidama jäi auto lõpuks oma katuse peal keset maantee eraldusriba. Autojuht ja kaasreisija said vigastusi.

Lisaks õnnetustele ei ole ettevõtte investorid rahul sellega, et Musk soovib 2,8 miljardi dollari eest üles osta päikesepaneelide tootja Solarcity, milles Musk ise on nõukogu esimees ja suurim osanik.

SolarCity´l on kohustusi 6,24 miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid ning käesoleval aastal oli ettevõtte aktsia hind börsil enne ostupakkumise avalikustamist kukkunud 60 protsenti.

Musk, kes omab Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti, lubas, et ei võta  ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles