Euroopa Liidu Nõukogu kliimakomitee arutab täna saastekvootide vargust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Europarlamendi liikme Kristiina Ojulandi sõnul võtab Euroopa Liit saastekvootide vargust väga tõsiselt ning täna toimub Brüsselis Euroopa Liidu Nõukogu kliimakomitee koosolek, kus erakorraliselt seda teemat arutatakse.

Eile õhtul katkestas Euroopa Komisjon kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide registrite saastekvootidega kauplemise tehingud, kuna Tšehhi kontolt läks kaduma kauplemise süsteemi ühikuid ligi seitsme miljoni euro ulatuses. Esmalt kanti kvoodid üle Eestis asunud kontole.

Kvootide liikumised kontolt kontole on ostu-müügi tehingud ning Ojulandi sõnul ei ole Eesti registril mingit pistmist asjaoluga, et peale häkkimist ja vargust oli ühikute esimeseks sihiks Eesti.

«Häkkimine on häkkimine ja Eesti register ei ole sihtmärgina kindlasti välistatud. Samas tean, et antud probleemi valguses tehakse kõik, et Eesti registri turvalisust veelgi tõsta,» sõnas Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles