Tusk: Brexit ei kordu (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk ja David Cameron ühel kohtumisel Brüsselis Brexiti eel.
Donald Tusk ja David Cameron ühel kohtumisel Brüsselis Brexiti eel. Foto: EPA

Kuigi Suurbritannia otsus Euroopa Liidust välja astuda on tõsine samm, mis sügavalt mõjutab tervet blokki, ei kordu see teistes liikmesriikides, teatas eile Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk. 

Brexit, ükskõik kui kurb see ka poleks, on üksnes üksikjuhtum ning mitte protsessi algus, selgitas Tusk Dienas Biznessi andmetel pärast kohtumist USA presidendi Barack Hussein Obamaga Varssavis.

«Kõikidele oponentidele, kes loodavad Brexiti jätkumisele, tahan ma valjult ja veenvalt teadada: sõnu «järgneb...» te ekraanidel nägema ei hakka,» toonitas Tusk.

Enne brittide ajaloolist hääletust avaldas Tusk arvamust, et Brexit võib hävitada Lääne poliitilise tsivilisatsiooni ning tuua kaasa poliitilise kaose.

Olles kuulnud hääletuse tulemusest, ütles Tusk järgmisel hommikul, et tunneb end hetkel otsekui «kodust oleks lahkunud mulle väga lähedane inimene. Ja selsamal sekundil tundsin ma samuti, kui kallis see kodu mulle on,» vahendas The New York Times.

«Aga mis juhtus, see juhtus,» jätkas tol päeval Tusk ning nentis, et «meil tuleb oma agendaga edasi minna.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles