Barroso sai panka tööle

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso 2014. aasta juunis Eestis rongisõitu tegemas.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso 2014. aasta juunis Eestis rongisõitu tegemas. Foto: Raigo Pajula

USA investeerimispank Goldman Sachs on võtnud oma palgale endise Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso, kirjutab Financial Times.

Pank teatas eile, et Barroso asub tööle nende Londonis baseeruva rahvusvahelise tütarettevõtte Goldman Sachs Internationali (GSI) esimehena.

Pärast Brexitit on spekuleeritud Suurbritannia ligipääsu blokeerimisest Euroopa Liidu ühisturule, mistõttu peaksid USA pangad suure osa oma Euroopa ärist Londonist ära tooma.

Barroso ütles Financial Timesile, et teeb oma uuel ametipostil kõik temast sõltuva «leevendamaks Brexiti negatiivseid mõjusid.»

«Muidugi ma tunnen hästi Euroopa Liitu, ma tunnen samuti suhteliselt hästi Ühendkuningriigi keskkonda,» ütles Barroso. «Kui mu nõu selles olukorras kuidagi abiks oleks, ma olen muidugi valmis andma oma panuse.» 

«Sellel monumentaalse muutuse ja ebakindluse ajal on tema [Barroso] nõuanded ja soovitused väga olulised,» ütles 2015. aasta mais GSI esimehe kohalt taandunud Peter Sutherland.

Samal ajal on Goldman haaratud nn «liibüalaste lollitamise» pikantsesse skandaali, mis on parasjagu otsapidi Londoni kohtus.

Barroso kolib Londonisse ja Goldmanist saab tema «kõige tähtsam töö». Ta tunnistab, et on Brexitist pahv.

Goldman Sachs panustas Suurbritannia Euroopa Liitu «jäämise» kampaaniasse avalikult 500 000 naelaga.

Barrosole on avaldanud «väga sügavat muljet» Goldmani «pühendumine kõrgeimatele [eetika]standarditele» ning oma uues ametis pühendub temagi muuhulgas sellele, et veelgi tugevdada ettevõttes valitsevat «aususe, hoolsuse ja vastutuse» kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles