Warren Buffet lahkub Washington Posti nõukogu juhi kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Legendaarne investor ja maailma rikkaimate inimeste hulka kuuluv Warren Buffet (80) teatas eile, et ei soovi oma tagasivalimist Washington Post Company nõukogu esimeheks.

Buffeti volitused ametikohal lõppevad tänavu mais ja vaatlejate hinnangul on äsjane teade järjekordseks märgiks Buffeti tagasitõmbumisest aktiivsest äritegevusest.

Nagu märgib New York Times, nimetas Buffet mullu oktoobris oma holdingfirma Berkshire Hathaway juhtkonnas järeltulija, kelle ülesandeks on hoolitseda investeeringute eest. 2006. aastal loobus Buffet kohast Coca-Cola nõukogus.

Siiski lubab Buffet olla ka edaspidi kättesaadav juhuks, kui Washington Posti direktorid tahavad temalt nõu küsida. Peamiselt elab Buffet USA keskosas asuva Nebraska osariigi suurimas linnas Omahas, kus asub ka tema holdingfirma peakorter.

Kokku on Buffet töötanud Washington Posti nõukogus 37 aastat. Tema ettevõte omab pisut üle viiendiku Posti aktsiatest, tehes temast nii suurima aktsionäri. Seoses Buffeti taandumisega ei ole oodata osaluse vähendamist.

Kui äsjane uudis Apple`i juhi Steve Jobsi siirdumisest puhkusele tervislikel põhjustel langetas ettevõtte aktsiahinda üle nelja protsendipunkti, siis Posti aktsia hind tõusis pisut, kui uudis Buffeti taandumisest teatavaks sai.

Buffeti lahkumise mõju Posti aktsiahinnale peetakse siiski ebaselgeks, tema seotust Postiga on peetud investeerimislegendi õnnistuseks kompaniile.

Buffet tegi ka lühikese avalduse, milles avaldas tugevat toetust Washington Post Companyle, mis ettevõttena, kus on suur osa trükimeedial, kogeb praegu keerulisi väljakutseid.

Buffeti sõnul on tema armastus ajalehe ja seda väljaandva kompanii vastu püsinud raugematult tänase päevani. «Need on olnud suurepärased 37 aastat,» ütles Buffet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles