Pooled Eesti ettevõtjatest pole kuulnud ühestki alternatiivsest rahastamisvõimalusest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa riskikapitali grupp Rocket Internet
Saksamaa riskikapitali grupp Rocket Internet Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Kuigi Eesti ettevõtjad on ühisrahastusest kuulnud rohkem, kui kapitaliturust, ei ole siiski ligi pooled ettevõtjatest kuulnud ühestki alternatiivsest rahastusvõimalusest.

Vastusena küsimusesele «Milline alternatiivne rahastamisvõimalus on teile kõige kättesaadavam?» nimetas enim Eesti vastajaid ehk 11 protsenti ühisrahastamist, vahendab vahendab Äripäeva juunikuine infoleht Finantsjuhtimine.

Samas 45 protsenti Eesti ettevõtjatest tunnistas, et ei ole kuulnud ühestki alternatiivsest rahastusplatvormist, üksnes Küprosel ja Slovakkias oli see osakaal suurem, vastavalt 58 ja 56 protsenti.

Uuringu «Euroopa väikeettevõtted ja ringmajandus» käigus tahtis Eurobarometer ettevõtjatelt teada, kui teadlikud nad on oma riikides kättesaadavatest alternatiivsetest rahastusvõimalustest. Eestis küsitleti 400 ettevõtjat, Euroopa Liidus kokku 10 618.

Vaata lähemalt ka graafikult, kui palju teadsid EL riikide ettevõtjad riskikapitalist, kapitaliturgudest ja ühisrahastamisest, nagu ka sellest, kui suur oli nende protsent, kes pole ühisrahastusest kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles